Rodi

Visverkoper Jan Knol voelt zich thuis in Medemblik
‘Mijn vrouw moest met spoed vis brengen, want ik was los’

De Medemblikkers staan al vroeg bij Jan Knol's rijdende vishandel. Vrijdag vanaf 10.00 uur is hij open voor visliefhebbers. (Foto: aangeleverd)

MEDEMBLIK – De Radboudveste heeft sinds een aantal weken een rijdende viswinkel. Jan Knol uit Volendam heeft zich gevestigd op de parkeerplaats van de Muiter, Admiraliteitsweg 2 in Medemblik en dat was een goede zet.


Knol: “Afgelopen vrijdag stond ik voor de tweede keer en het was zo druk dat ik mijn vrouw belde voor meer vis, de verkoop ging heel erg hard. De Medemblikkers zijn echte viseters. Ze komen graag tussen half vijf en zes uur voor de warme, gebakken vis. Ze nemen het zo mee om thuis gelijk op te eten tijdens het diner. Ik verkoop verschillende gebakken vis, onder meer lekkere scholletjes, lekkerbekjes, kibbeling en visvingers, de kinderen vinden dat erg lekker. Verder weet men mij te vinden voor de verschillende soorten verse vis; zalm, kabeljauw- en scholfilets, spekbokking en scharretjes. De gerookte vis ontbreekt niet in de ruime keuze voor de klanten. Zij kunnen bij de kraam ook pinnen, altijd makkelijk.”

Assortiment


Het assortiment van de Volendammer vishandel van Jan is natuurlijk nog groter. Lekkerbekken kunnen terecht voor overheerlijke ovenschotels, pasta’s en salades.
”De haringen worden ter plekke schoongemaakt. De mensen nemen ze vers mee naar huis en dat proef je”, vult de vishandelaar aan. “Ik sta iedere vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur in Medemblik. Verder sta ik nog in Kolhorn, Winkel, Heerhugowaard en Zaandijk en ontmoet verschillende mensen die allemaal een eigen verhaal hebben. Zo bouw je een klantenkring op en ik merk dat de Medemblikkers mij in groten getale weten te vinden.”

Artikel geplaatst op maandag 14 april 2014 - 16:19