Rodi

Broers Optiek & Optometrie, meer dan een brillenwinkel

ZWANENBURG - Broers Optiek & Optometrie zit al meer dan twee jaar in Zwanenburg. De zaak van de broers Soheil en Samiar Madadi Far heeft vier medewerkers, waarvan twee optometristen met ieder een eigen specialisme.


Dat de broers als optometristen echte vakmensen zijn, wordt al snel duidelijk als men als klant vragen heeft. Deze zaak in Zwanenburg is namelijk meer dan een gewone brillenwinkel met alleen maar hippe monturen. Natuurlijk kan de klant ook hier terecht voor de nieuwste mode op het gebied van monturen, want in het ‘brillenpaleis’ van de broers kan men kiezen uit zo’n 800 monturen van mooi en betaalbaar tot uitzonderlijk en chique. Samiar: “Daar mijn broer en ik optometristen zijn en wij ook een zelfstandig spreekuur houden op de polikliniek oogheelkunde in een ziekenhuis in Amsterdam, zijn wij eveneens in staat diagnoses en een behandelplan op te stellen in samenwerking met de oogarts. De kennis die wij daarbij opdoen, kunnen wij natuurlijk ook in onze eigen winkel toepassen.

Glaucoom


Door onze achtergrond als optometrist kunnen wij bijvoorbeeld ook snel ontdekken of onze klanten te maken hebben met zaken zoals glaucoom. Glaucoom is een oogheelkundige aandoening waarbij de druk in het oog te hoog is. Hierdoor komt er ook een te hoge druk op de oogzenuw. Deze druk kan de oogzenuw beschadigen waardoor er in de periferie van het gezichtsveld uitval kan ontstaan. Bij toename van de beschadiging van de oogzenuw kan het gezichtsvelduitval toenemen en kan men dingen in hun zicht missen. In een eindstadium van glaucoom ontstaat er een ‘tunnelvisie’. Glaucoom is bij elke leeftijd mogelijk, maar naarmate de leeftijd van iemand vordert, nemen de risicofactoren ook toe, op jonge leeftijd komt het dan ook zelden voor. Als glaucoom in de familie voorkomt en erfelijke factoren dus een rol kunnen spelen, adviseren wij mensen om zich op glaucoom te laten controleren. In onze zaak doen wij altijd vrijblijvend een oogdrukmeting. Toch blijft de juiste oogdruk lastig, want een druk die bij de ene persoon te hoog is, kan bij de ander weer normaal zijn. Maar hoge waarden zijn voor ons toch een signaal om verder te kijken en mensen eventueel naar een oogarts door te sturen. De oogarts kan dan bijvoorbeeld oogdruk verlagende oogdruppels voorschrijven of voor een andere behandelmethode kiezen. Het grote verschil tussen ons en andere optiekzaken die ook diagnostische apparatuur hebben, is dat je dient te weten wat je met de apparatuur moet doen en hoe je de zaken daarbij moet beoordelen. Als optometrist zijn wij opgeleid om dingen goed op te kunnen sporen. En vanwege ons werk in het ziekenhuis, waar we veel met klinische beelden te maken hebben, is ons onderscheidingsvermogen beter getraind dan dat van optometristen die alleen maar in optiekzaken werken. Broers Optiek & Optometrie, Dennenlaan 117 in Zwanenburg, telefoon: 020-3638394 E-mail: info@broersoptiek.nl en website: www.broersoptiek.nl

Artikel geplaatst op maandag 23 april 2018 - 12:51