Rodi

Open dag op begraafplaats Heemstede

Begraafplaats Heemstede. (foto aangeleverd)

HEEMSTEDE - Met haar parkachtige indeling is de in 1828 door landschapsarchitect Zocher ontworpen begraafplaats uniek in Nederland. Op 1 juni 2018 is er open dag op de begraafplaats van Heemstede.


In het kader van de “Week van de Begraafplaats” organiseert de gemeente Heemstede een open dag op de begraafplaats aan de Herfstlaan. Vanaf 12.00 bent u van harte welkom. Er zijn onder andere presentaties door de Historische Vereniging Heemstede Bennebroek over de historie en bijzonderheden van de begraafplaats, rondleidingen en een informatieplein met verschillende uitvaartondernemers en steenhouwers. Meer informatie vindt u op www.begraafplaatsheemstede.nl.

Waar historie en natuur samen gaan

Gelegen naast het wandelbos Groenendaal wordt de begraafplaats omringd door bijzondere bomen en planten. De sfeervolle aula in art-decostijl en de architectonisch waardevolle grafmonumenten en grafkelders geven je een kijkje in de historie van de begraafplaats.
Met uitgebreide mogelijkheden

In de gerenoveerde aula is er een ruim aanbod in catering. Door de aanleg van een steiger is een uitvaart per boot mogelijk. Maar ook een plechtigheid in de open lucht kan. Meer informatie over uitvaart mogelijkheden vindt u op www.begraafplaatsheemstede.nl.
U bent van harte welkom voor een wandeling op de begraafplaats. Heeft u speciale uitvaartwensen? Neem dan contact op met het serviceloket via 023-528 0376 of mail naar begraafplaats@heemstede.nl.

Artikel geplaatst op dinsdag 15 mei 2018 - 17:06